Laatste dagen Côte d'Azur en even terug in Amsterdam
In Mougins bezoeken we ook het oude dorpje dat bovenop de heuvel ligt. Het is schilderachtig mooi. Je kan het het beste vergelijken met het Parijse Montmartre, maar dan zonder alle vervelende
drukte en ook nog vele malen vriendelijker. Daar lekker op het terras gezeten en daarna snel terug naar huis vanwege onweersdreiging. Gelukkig bleef het uiteindelijk weer bij slechts een paar
spetters en gerommel ver weg.
Onderweg krijgen we een belletje van Odile, een oude vriendin van Diana die in het naastgelegen Antibes woont. We spreken af dat ze ons zondag bij de Champion (een hele grote supermarkt) komt ophalen en dat we dan bij hen lunchen.
Op zondag is het voor ons dan weer haasten, op tijd douchen (scheren) etc. om om op tijd, 5 minuten te vroeg bij de Champion te zijn.
Na een kwartier telefoon, wat blijkt, er zijn 2 Champions, die dan in ene allebei Carrefour heten. Uiteraard stond zij bij de 1 en wij bij de andere. Alles goed gekomen en heerlijk gelunched in
Antibes. De kids gingen hun middagnap doen en wij hebben zonder Jeff (haar man) een tripje Antibes en de cap d'Antibes gedaan. Eindelijk konden we, zoals we onze gr5 route hadden willen besluiten,
met onze voeten in de zee staan bij Juan les Pins. Wat een beleving, wat een voor de zelf gek houderij...maar wel leuk. Op Cap d'Antibes zitten de allerrijksten/sterren van onze aardbol in veel te
dure hotels. Ze gaan in Cannes naar het festival etc.... maar overnachten in de Cap.
Op maandag gaan we even naar Grasse. Hier zijn de allereerste franse parfummerken gestart; Niet de bekende A merken, maar Fragonard, Molinard. Natuurlijk moeten we 'stinkies' kopen, Fragonard adverteert met zijn 'Rose de mai' die Diana erg aanspreekt. Jeroen vindt dat je net zo goed gewoon rozenwater kan kopen, hier, koop dan een echte parfum:) Maar Rose de mai is het en wordt het! Het parfummuseum slaan we maar even over, we hebben al koppijn genoeg na het beruiken van alle luchtjes.
We zijn net op tijd thuis om onze was binnen te halen voordat het begint te regenen, 's avonds bestellen we pizza. Ondanks dat er voor de rest van Frankrijk veel regen en onweer is voorspeld blijft het bij ons toch super weer!!!
Op dinsdag moeten we helaas het huisje alweer verlaten, we gaan naar Nice waar vandaan we terug vliegen naar Amsterdam. Zo komen we toch nog in Nice, toch gehaald of ...... toch niet.
De buurman is zo aardig om ons een lift naar Cannes station te geven, hij rijdt hier speciaal voor ons naar toe. We hadden ook al zelfgemaakte 'marmelade' gekregen, echt gaaf. Eigenlijk lusten we niet zo erg marmelade, maar ja kun je nee zeggen tegen zoiets? Wij in ieder geval niet, dus gewapend met 2 potten gingen we op weg, wie weet zijn er anderen die het wel lusten.
's avonds komen we aan in Amsterdam. We mogen de eerste nachten bij Erik en Jolanda slapen. Baby Alex heeft zijn kamertje leeggemaakt, echt supertof!!
Op woensdag gaan we op jacht naar boeken over China, Tibet en Nepal, want we gaan er nou wel naartoe maar wat weten we er nu eigenlijk vanaf. We bellen even over de status van onze visa en krijgen verheugend nieuws; ze worden vrijdag opgehaald en dan opgestuurd. Wij zullen ze dus maandag of dinsdag binnen krijgen. Pfff net op tijd.
Inmiddels ook vliegschema's en adressen van hotels binnen gekregen dus de voorpret kan beginnen. Wat voor weer wordt het, hoe ziet het reisschema er nou precies uit. We hebben ervoor gekozen om georganiseerd deze reis te doen, andere opties zijn bekeken maar dit werd het! Het is best wel eens lekker om niet na te hoeven denken over je slaapplek of je eten. De reis zelf zit zo vol met indrukken en schitterende plekken dat je daar optimaal van wilt genieten zonder teveel praktische zaken.
Zoals gezegd gaat het beginnen op 8 juli. Geen idee of en wanneer we jullie op de hoogte kunnen houden van onze belevenissen. We gaan het in ieder geval proberen en zullen deze site daarvoor gebruiken.
ik lees de verhalen in stilte mee, maar wil jullie nu toch wel even heel veel plezier wensen voor jullie nieuwe trip! geniet ervan!
wat een mooi verhaal en vooruitzicht. jullie vertrekken op onze trouwdag. nou dan kan het niet mis gaan. wij wensen jullie een mooie en veilige reis.
je nichtje elza en een dikke knuffel van Lotte.
Heeeeel veel plezier in China!!!!
Ik ben net terug uit Marokko maar volg jullie nog steeds (loop nu even achter omdat het internet wat traag was daar)
liefs
Elvira