Het leven in Cannes en Mougins
Eindelijk weer toegang tot het internet en tijd om weer bij te werken. We zijn inmiddels zelfs even terug in Amsterdam omdat we vanuit hier volgende week naar China vertrekken (8 juli). Hieronder het verhaal dat we vorige week al gemaakt hebben.
vrijdag 19 juni
We zijn op vrijdag 19 juni uit Arles vertrokken. Op de camping nog even gewacht tot de bar om 9 uur open ging ivm onze brood bestelling en wie weet was toch de telefoon gevonden. Gisteren in het toiletgebouw hadden we nog een briefje opgehangen, hierbij hebben we de 'eerlijke vinder' gevraagd de telefoon bij de receptie af te geven. We hebben niet veel hoop, maar je weet nooit en we wachten liever een kwartier dan dat we weggaan zonder te weten of iemand deze heeft teruggebracht. En zowaaar.... De telefoon was de avond ervoor door de ouders van een onbezonnen jochie afgegeven. Alleen het hoesje en 14 euro beltegoed was verdwenen. We hadden de simkaart al geblokkeerd, dus bellen kunnen we er nu even niet mee.
Dus op weg naar Cannes/ Mougins. Eerst met de bus naar het station en dan met de trein via Marseille naar Cannes. In Frankrijk is het onrustig met acties en stakingen (wanneer niet?) en we zien nu voor het eerst zelf actievoerders op het station van Marseille. Gelukkig heeft dit geen invloed op onze reis. De reden dat we vandaag al richting Cannes reizen is dat we vandaag horen wanneer we in het huisje kunnen (misschien zaterdag al) en dan direct de sleutel van de huidige verblijvers kunnen overnemen. We moeten dan wel een beetje in de buurt zijn. We checken in op de camping in Cannes/La Bocca en horen 's avonds dat we er maandag in kunnen. We hebben dus nog 3 daagjes op de camping. De camping is prima, heeft een zwembad en het blijft maar warm en zonnig. We hebben niet echt veel zin om Cannes uitgebreid te bezoeken en te bezichtigen en we hebben (nog) geen filmster gezien. Of herkennen we ze gewoon weer niet? Op de camping is een prima restaurantje, niet te duur, dus koken we deze 3 dagen niet.
Nu we hebben geboekt voor China is het zaak dat we alle papieren in orde maken. Bevestiging en documenten moeten goed doorgelezen worden en Visa moeten worden aangevraagd. In Arles hebben we direct na bevestiging al pasfotos laten maken en deze opgestuurd aan Erik en Jolanda, daar liggen ook onze paspoorten en zij helpen om de benodigde zaken in orde te maken.
Op de camping is wel weer een WIFI hotspot, maar voor printen etc. moeten we toch naar een internetcafé. Daar papieren ingevuld en ondertekend, daarna gescanned en aan Erik en Jolanda gemaild. Zij kunnen deze dan met de paspoorten etc opsturen aan de Visumdienst die dan weer de visa voor China en Nepal regelt. Wat een gedoe allemaal.Gelukkig dat Erik en Jolanda helpen anders was het nog meer gehannes geweest.
Zondag lekker bij het zwembad gehangen en verder niets gedaan. De sleutel van het huisje in Mougins kunnen we maandag bij de buurman ophalen. We spreken om 14 uur af, dus na inpakken nog een uurtje
bij het zwembad gezeten. Het is vanaf de camping 2 bussen, dus we zijn er prima op tijd. Sleutel gekregen, wat kleine uitleg dingetjes en toen huisje bekijken. Het is echt een heel leuk huis, in
een woonwijk, aan een lange straat op ca. 1 km van het centrum.
We hebben nu weer alles bij de hand. Er is nu zelfs keuze uit of je in een stoel wilt zitten of op een bank hangen (!!! das echt lang geleden), in de zon of uit de zon wilt zitten (of aan tafel), een keukentje om te koken met 2 elektrische kookplaatjes, das meer dan de afgelopen 2 maanden. Echte bedden.... Dat is weer heel relaxed als je bijna 2 maanden achtereen hebt gecampeerd!
Er is verder een heerlijke tuin met mooie bloemen en het kijkt uit over een baai en Cannes dat iets lager ligt en de Middelandse Zee. Wat willen we nog meer?? Het is echt heel tof dat we hier kunnen verblijven!
Maar een nieuwe plek brengt ook kleine zorgen, zoals boodschappen doen. We gaan naar de winkel om ons te bevoorraden. De dichtsbijzijnde ligt aan het einde van de straat maar deze blijkt dicht op maandag, waar kennen we dit van? De eerstvolgende ligt een km verder, dus daar gaan we. Voordat we weggingen was er nog de vraag of we de paraplu mee zouden nemen of niet, het had even zachtjes geregend, maar we besloten van niet. Dat hebben we geweten, met bakken kwam het uit de lucht, gelukkig zijn we niet nat geworden.
We eten binnen, de rest van de week elke avond zalig in de tuin gegeten. Er is een tafel met franse stoeltjes en een parasol die we op het grindplaatsje hebben neergezet, echt luxe. Er is ook een tv maar die is per ongeluk op het kinderslot terecht gekomen en ze weten de code niet meer. We besluiten om de code maar te gaan ontcijferen. Gevolg is datwe best al even bezig zijnen de code nog niet gekraakt is.
Op dinsdag hoeven we niet weg, want gister genoeg boodschappen gedaan. We komen een mini wasmachine tegen. Hee dat is handig, leuk, weet jij hoe dat werkt? Laten we eens proberen. Nou dat hebben we
geweten, 3 uur mee bezig geweest, veel te veel wasmiddel in gedaan, dus we bleven met gieters water sjouwen om te spoelen. Het is in ieder geval wel goed schoon en we hebben een hoop lol
gehad.
In het huisje is geen internet, wel stroom, het is prima zo, lekker rustig, kunnen we even lekker bijkomen van al het reizen en geregel.
Op onze mini laptop zit een pinball, dus je raadt het al, `s avonds wordt het hier een speelhal en proberen we elkaar af te troefen. Daarnaast vermaken we ons met het dobbelspel catan, leesboeken en dan moet er weer wat gegeten worden, het is echt super!!!!
Voordat we naar China vertrekken gaan we eerst nog even naar Amsterdam om wat spulletjes te regelen en op te halen. We hebben een vlucht voor dinsdag geboekt. Hopelijk kunnen we op donderdag of vrijdag even in het huis van Stach en Gert Jan (lees ons huis) om benodigdheden te pakken.
We hebben ons huis namelijk voor 4 maanden onderverhuurd en zijn dus die tijd dakloos (?) en zoeken andere invulling om te verblijven en de tijd door te komen. Dat lukt aardig!!!!!
lieve jeroen en Diana,
het is nu een echte wereldreis voor jullie aan het worden, het is in ieder geval geen moment saai, en dan nu nog een verre reis naar China voor de boeg, wij waren al ongerust of de visa's wel geregeld zouden kunnen worden vanuit frankrijk, maar dat is ook gelukkig voor jullie goed gekomen.
wat een leuk huisje hebben jan en Bou in frankrijk he ton en ik hebben het ook een keertje gezien een paar jaar geleden en toen moest de tuin nog gedaan worden die is nu heel mooi als ik de foto's zie.
nu even een paar dagen thuis ook wel leuk lijkt mij kunnen jullie de katten even knuffelen en de familie gedag zeggen.
goede reis voor dinsdag lijkt mij ver vliegen maar jullie hoeven alleen maar te zitten dus dat scheelt.
en van het hele HS team incl. belle veel liefs en een hele mooie en goede reis toegewenst.
veel liefs
marijke.
wat een avontuur!!heerlijk die luxe na al dat gecampeer. en dan nu nog naar china!!!
ik wens jullie een hele goede reis en vooral een hele fijne vakantie daar in het verre oosten. laten jullie ook daar nog iets van jullie horen? ik kijk er al naar uit. groeten vanuit brabant de Hoekstraatjes