Noord-, Midden- en Zuid-Frankrijk
Nu we niet meer verder gaan wandelen koopt Jeroen eerst weer een normale spijkerbroek. Zes weken afritsbroek is echt niet leuk meer. Diana koopt een nieuwe jurk, het leven is weer normaal. Er hoeft niet meer beknibbeld op gewicht!!!!
We zijn Selestat na 5 dagen behoorlijk zat. We belanden in het hele kleine centrum steeds weer in dezelfde straatjes zonder te herkennen welke nu in welke uitkomt. Het lijkt een doolhof, maar alles loopt gewoon krom. We hebben heel wat uren in het internetcafé doorgebracht om te gaan bekijken wat we nu verder gaan doen.
Het is best apart, je hebt de tijd om te gaan doen wat je wilt, maar toch is het moeilijk een keuze te maken. Uiteraard ook niet zo heel gek, want je wilt dan wel iets speciaals doen dat een andere keer niet voor de hand ligt. Bungee jumpen viel daarmee al snel af. Willen we dus gewoon niet. Verder echt veel mogelijkheden onderzocht en heel veel al heel snel weer laten varen. We hebben van veel kanten nog tips gekregen, maar zoals iedereen wel verwacht gaan we ons eigen plan.
Uiteindelijk op donderdagmorgen 4 juni de trein genomen, om Selestat te verlaten. Dat bleek ,toch niet zo eenvoudig, het treinschema zit niet mee en we kunnen rond 12 uur niet gemakkelijk verder reizen. Gelukkig hebben we ook nog geen plan en geen idee waar naar toe af te reizen. Dus eerst nog maar een guide van Frankrijk gekocht en op zoek naar een kaart van frankrijk. Ook een krant gekocht om te zien wat het weer zou gaan brengen. De eerste mogelijkheid om te reizen is naar het ca. 60 km verder op gelegen Mulhouse, van daar kan je weer gemakkelijk alle kanten op. In Mulhouse ook nog een hele zware dikke campinggids van Frankrijk gekocht en het lijkt nu wel interrail.
Na beraad besluiten we om naar Troyes (spreek uit als trois) af te reizen. Dit ligt in Noord Frankrijk in de Champagne streek.
Troyes is een hele oude, historische stad met prachtige kerken en houten huizen. Het is een stad waar je ontzettend geniet en je je terug waant in voorbije tijden. De oprichter van de orde van de tempeliers heeft hier gewoond, de kunst van het glas in lood ramen heeft hier een enorme status gehad. Troyes was jaren lang het handelscentrum waar vandaan de glas in lood ramen over de hele wereld gestuurd werden. De kathedraal wordt omschreven als een groot prentenboek met alle glas in lood ramen.
We komen pas om 21.30 uur aan en mogen nu na maanden kamperen eindelijk weer in een hotel slapen!!! Een echt bed, lekkere douche, normale wc, zeker zijn van toiletpapier, voor ons nu een weelde, wat zullen we lekker slapen.
Volgende dag lopen we door het centrum, het kattesteegje met zijn aparte overhangende huizen, de overige straatjes zijn al net zo mooi, het doet een beetje denken aan Bulgarije. We slenteren wat door het stadje, drinken wat, eten wat, het is net vakantie.
We hebben eigenlijk geen zin om de verdere periode ronddolend door Frankrijk per trein van de ene naar de andere stad te gaan reizen. Steeds weer kerken en alle plaatsen hebben weer hun unieke plaats in de historie van Frankrijk en Europa. Er is heel veel te zien, maar het is voor een vakantie leuk, maar voor ons niet het ideale plaatje voor de komende 2 maanden. Misschien is fietsen toch een optie? We besluiten naar Dijon te reizen om dan misschien vanaf daar verder de fiets te nemen, dwars door Frankrijk naar het Zuiden.
`s Avonds komen we per trein in Dijon, waar een grote bui losbarst als we op de bus naar de camping staan te wachten. Op de camping zelf is het eerst droog, maar begint het zachtjes te regenen. Dus snel de tent opgezet en naar het barretje/restaurantje van de camping (is volgens Diana meer een snackbar met terras). gegaan. Het is al laat, maar we hebben nog wel trek. De keuken is al dicht en de pannen al schoon, maar toch streek de eigenaar met de hand over het hart en bereidde nog een Steak Hache met Frites. Echt aardig. We zitten nog lekker een uurtje op het overdekte terras met een roseetje van het nabijgelegen Lac Kir.
In Dijon zijn we ooit al eens geweest, het ligt nabij de Jura en we hoeven dus verder niets te bezichtigen. Op zaterdag gaan we eerst kijken of we ergens fietsen kunnen huren. Na 3 uur hebben we
nog niets en we geven het op. We gaan winkelen en gaan op zoek naar een Minilaptop. Steeds internetcafés zoeken is lastig. Het gewicht is nu ook niet meer zo'n punt als we toch niet iedere dag
alles op onze rug hoeven te vervoeren.
Direct ook een externe dvdspeler gekocht en een dvd, dus 's avonds bioscoop in de tent, echt lachen. Alleen heb je daar wel stroom voor nodig, gelukkig hebben ze dat op campings. We hoeven alleen
nog maar een hele dikke stekker met 3 poten te kopen, aan te geven dat we elektriciteit gaan gebruiken en daar gaan we.......... Onze camping heeft ook een wifi hotspot dus yeah we kunnen zelf!!
het internet op, de zondag wordt goed besteed. Het laptopje is wel een franse, dus met een azerty toetsenbord ipv een qwerty die wij kennen en andere ongemakken. Ach ja, wij wilden
avontuur?!........
In Dijon blijft het helaas tussen de zonnestralen door ook regenen dus een nieuw plan wordt gezocht.
Gisteren afgereisd naar Avignon, in het zuiden van Frankrijk, op naar de zon!!! We staan op een hele mooie 4-sterrencamping aan de Rhone met uitzicht op het oude centrum. Jeroen wilde altijd al
eens naar Avignon, daar moet iets zijn als de pauselijke zetel hier enige tijd heeft gestaan? Avignon is natuurlijk bekend van het liedje 'sur le pont d' Avignon'; Deze brug zie je vanaf onze tent!
Eigenlijk wilden we naar een 2-sterren camping iets verderop die ons leuker leek, maar na 5 kwartier wandelen waren we er nog niet en zijn we omgekeerd. Anders hadden we ook elke keer van en naar
Avignon die enorme wandeling moeten gaan maken, dat leek ons geen goed idee. Onze 4-sterren camping heeft ook een wasmachine, die we na aankomst direct hebben gevuld en de wachttijd hebben we
gebruikt om in het restaurant (die dan weer snackbar heet, we zullen Frankrijk nooit begrijpen) wat te eten. Dus gewassen, gegeten en lekker buiten in 27 graden. 's Avonds om 10 uur zitten we nog
lekker op het terras in korte broek, dan is het leven toch echt goed.
Vandaag ook bikini en zwembroek gekocht en badhanddoeken, die hebben we nodig bij het zwembad van de camping.
Morgen bezoeken we de culturele plaatsen van Avignon (pauselijk paleis, pont van Avignon, de nodige kerken.....). Het weer is de komende dagen super warm (rondom en zelfs over de 30 graden!!!).
Tijd dus voor het zwembad, we blijven hier waarschijnlijk nog tot begin volgende week, daarna zien we wel weer.
Binnenkort meer over onze plannen en avonturen. En dan ook weer foto's. Onze internetverbinding is nu helaas te traag.....
Heb je voor die laptop, DVD speler, stekker, spijkerbroek,bikini en badhanddoeken ook al een aanhangwagentje gekocht...
Het klinkt alsof jullie lekker aan het ronddolen zijn tussen oude en nieuwe plannen. Als je even doorlift zit je zo in Spanje en misschien zelfs wel in Marokko. Dan zie ik jullie daar zo rond de 1e van juli!!!
wat een leven!!! als God in Frankrijk.
en wij maar werken in het regenachtige nederland.
nou, jullie hebben groot gelijk. geniet ervan en ik zie uit naar jullie volgende avontuur.
groeten Christa en de rest
Zorg maar gewoon dat jullie op 4 juli in Monaco zijn, daar valt dan best wat te beleven....
Keep it up!