Elzas deel 2 - Wandeltocht ten einde - GR5 bye bye
Donderdag naar Obernai gegaan met de trein om fietsen te huren. We gaan op de fiets naar de Mont Saint Odile op 760 meter. Obernai ligt op ca. 200 meter, dus dat wordt klimmen!
Van de fietsenboer wel de beste route gekregen, stijgingspercentage in 15 km gemiddeld 5 procent!!! We bereiken met korte rustpauzes en veel zweet uiteindelijk het klooster dat werkelijk heel mooi
is. Dus volop de moeite van de klim waard. Het klooster heeft een aantal mooie kapelletjes met prachtige mozaieken.
Afdalen gaat supersnel. Binnen een 15 - 20 minuten staan we weer beneden in Barr.
Vrijdag met zadelpijn en wind mee naar Dambach-la-Ville gefietst. Een mooie route door -weer- de wijnvelden.
Zaterdag gaan we verder lopen. Het klimmen gaat niet geweldig, dus we besluiten laag te blijven en dus niet te klimmen. Diana heeft toch steeds last van het rechterbeen als er geklommen moet gaan
worden. In plaats van door het gebergte vande Vogezen te trekken kunnen we ook er langs.
Na ongeveer een kilometer geeft Diana aan dat het lopen niet lekker gaat. Dat is de druppel. We gaan niet meer verder lopen. Ze mist gewoon de kracht in het been. De GR5 lopen is voor ons topsport
en je moet fit zijn, zeker als het klimmen nog moet beginnen. Daarbij doen we het voor onze lol en op deze manier is het niet ontspannen lopen. Er is ook niet genoeg tijd om de spieren volledig te
laten herstellen en kracht op te laten bouwen. Dat is wat er eerst moet gaan gebeuren. Dus helaas: we stoppen met onze wandeltocht. Het doet pijn, maar is wel zo verstandig. Wie weet vervolgen we
ooit nog deze route.....
Wat nu te doen? We hebben nog 2 maanden, de wereld ligt aan onze voeten....
Inmiddels verhuisd naar de camping van Selestat, één van de grotere plaatsen in dit gebied. Hier geen ganzen of kraaien, maar OOIEVAARS!
Het is Pinksteren, mooi weer en we gebruiken de pinkstermaandag om naar Strasbourg te gaan en de stad te bezichtigen.
Wordt binnenkort vervolgd...
Lieve Diana en Jeroen,
Het zal een hele moeilijke beslissing voor jullie zijn geweest, maar inderdaad: wandelen met pijn is geen optie!
Dus geniet de komende twee maanden met volle teugen van de natuur, de rust en elkaar.
Een hele dikke knuffel van Jolanda
en natuurlijk van Erik en Alex
P.s. En was er niet ergens een huisje beschikbaar aan de Cote d'Azur?
Ik ben vergeten één woord toe te voegen aan vorig bericht...
Een woord dat waarschijnlijk op dit moment jullie gevoel overheerst:
MERDE!!!
Hoi Diana en Jeroen,
Wat ontzettend jammer om te horen, maar het moet wel leuk blijven natuurlijk !
Een ongetwijfeld moeilijk maar verstandig besluit; het leven is er om van te genieten, niet om jezelf te pijnigen :-)
Geniet in ieder geval van de komende 2 maanden!
Uiteraard zijn jullie zeer welkom hier in Mexico mochten jullie daar zin in hebben; over een week of 2 heb ik waarschijnlijk wel een apartement gevonden (nu nog in hotel).
Verder nog een tip dichterbij: een van de mooiste gebieden in Frankrijk zijn voor mij de `Calanques`, een soort fordachtige uitlopers aan zee in de buurt van Marseille en Cassis (en niet ALLEEN maar omdat ik aldaar mijn maagdelijkheid heb verloren :-). Cassis zelf is ook een schitterend plaatsje. Check it out: http://en.wikipedia.org/wiki/Calanque
In in ieder geval dus HEEL veel sterkte en vooral plezier gewenst de komende weken!
Peter
Gewoon verder genieten dus!!!
heerlijk twee maanden doen waar je zin in hebt zonder dat je iets moet...
Wij vinden het echt jammer en waren er heel stil van. Maar toch, het gaat om het genieten en niet dat je iets gedaan hebt en daar geen plezier van hebt gehad. De weekenden in Wasserbillig en Rhodos (Fr.) waren geweldig. Geniet lekker van twee maanden leuke dingen doen. Of niet leuke dingen dat doen, kan ook.
An answer at last to your lovely SMS written in French, thanks! Haven't been to the Mont Ste Odile for ages, you've done it, congratulations!!!! Such a kind thought for me you had there, in this wondrous pilgrimage site and with the blessing of Alsace patron saint (guess why I got that name?)
You're both so brave. Keep on hiking! So glad you loved Alsace. You've been to places I've never been to myself...We'll most probably move to Strasbourg over the summer 2010. By then you'll have known Nice too and will be able to tell me where you'd like to live best!!!!
Much love