Eerste wandelweekend - oefenen oefenen
Om een beetje voorbereid te zijn op onze lange wandeltocht , hebben we besloten om oefenweekendjes te gaan houden. We hebben uiteraard wel af en toe wat kilometers gelopen, maar echte trips nog
veel te weinig.
Diana komt met het idee om als we dan toch gaan oefenen dan gelijk maar de eerste etappes van onze route te gaan volgen. Waar kan je beter oefenen dan waar je eigenlijk gaat lopen? Van het eerste
deel van onze GR5 van Maastricht tot Diekirch in Luxemburg is het boekje in herdruk, en niet te verkrijgen. Dus we lopen op de kaart.
Zaterdag 21 Maart - de eerste dag van de lente!!
Het begint erop te lijken, we gaan van start, de eerste schreden naar Nice. De start is niet ideaal. Gisteren 23.45 uur telefoon: onze nicht, had bonje met pa en ma, wist niet wat te doen en bleef slapen. Gevolg pas slapen om 1.00 uur en één extra persoon die moest douchen: gevolg: half uur vertraging en pas(?) om 7.00 uur op pad. Dus de trein van 8.00 uur en, door extra werkzaamheden van de NS die dag tussen Utrecht en Den Bosch, een uur extra later in Maastricht (aankomst 11.30 uur). Gelukkig hebben we dat straks niet meer, anderen (nichtjes of spoorwegen) die invloed hebben op je tocht, alleen ons eigen handelen kan ons vooruitbrengen of tegenhouden.
Van het station lopen we eerst naar de St. Pietersberg, om daar het eindpunt van het Pieterpad te zien, als markering van het begin van onze tocht naar Nice. De St Pieterberg blijktgroter dan we denken en we komen via onzeoostelijke route over de berg het eindpunt van het Pieterpad niet tegen. We hebben gelukkig wel een foto van station Maastricht en nudus ons beginpunt is.
Maastricht Station
We lopen via de Maas naar Visé op een prachtige zonnige dag (12 graden en een bleek zonnetje!). We hebben onvoldoende tijd om tot het 3 kilometer verder gelegen Dalhem te komen om daar de bus naar Luik te nemen voor onze eerste (hotel) overnachting. Bovendien raakten we in Visé de route kwijt en zagen we daar al de bus naar Luik en besloten we dat het mooi was geweest. Achterstand in tijd: één 'Esi'.
Dag 2: Visé naar Nessonvaux (ca. 24 km)
Voordeel van eindigen en starten in Visé is dat je er met de trein naar toe kan vanaf Luik, en dat is 3x sneller dan de bus. Uiteraard weer een trage start, na uitstekend (duur) ontbijt in het hotel. Eerste stappen die dag'enroute' om 11.00 uur.
Beginpunt snel gevonden en begint met een mooie steile trap. Na een uur Dalhem uit,daarna een stukje langs de weg. We lopen op de kaart en houden de daarin ingetekende GR5 aan. Die komen we slechts af en toe tegen, markeringen zijn veranderd of ontbreken.Het lijkt erop dat er een nieuw traject is uitegestippeld,waarbij de GR5 Luik aandoet?
Na een mooie wandeling en een laatste flinke klim komen we uiteindelijk om 17.00 uur in Nessonvaux aan waar de trein 10 minuten later vertrekt. Goed getimed en weer terug naar Amsterdam.
Hallo, Jammer dat jullie echt niet meer aan een boekje kunnen komen. Misschien een oproep plaatsen op GR5.info ?? Of via marktplaats? Wij lopen sinds september 2008 de GR5 ook in gedeeltes van telkens 3 dagen. Zijn nu in Vielsalm. Laatste keer was febr 2009, mist,regen,sneeuw.....maar een prachtige tocht!!
Heel veel succes en ik hoop echt dat jullie een boekje vinden want dat loopt heel wat gemakkelijker en leuker met de tips en aanwijzingen!
Met hartelijke groet, Henny
Hallo Jeroen en Diana
Hoe bevalt het lopen richting het zuiden? We vinden het wel erg knap om dit te doen, leuk!
Wensen jullie alle sterkte, mooi weer, en hele ledematen tijdens de tocht.
Groetjes van Hugo en Jeanette
Hoi Jeroen en Diana,
Super hoor dit initiatief van jullie. Volgens mij gaan jullie nu alleen nog maar het mooie weer tegemoet.
Ik wens jullie nog veel zonnige dagen toe in dat geweldig mooie Frankrijk. Zijn de Fransen een beetje vriendelijk tegen jullie?
Groeten
Jan de Groot